Pàgines

dimecres, 4 de juliol del 2018

Ofereix avantatges un BreakOutEdu?

Des de fa pocs anys, van sorgint estudis en què experts en el món educatiu constaten que cal implementar un canvi pel que fa a la metoldologia d'aprenentatge del nostre alumnat. Cada dia que entrem a l'aula, els professors tenim un gran repte: motivar els nostres estudiants. Trobem alumnes avorrits, estudiants amb dificultats d'aprenentatge..., és a dir, pocs alumnes disposats a seguir la típica classe magistral. Així doncs, la missió dels professors és recrear les nostres classes, i de quina manera? Doncs innovant.

Una bona metodologia per començar a innovar les nostres classes és crear un BreakOutEdu, el qual és un joc derivat dels famosos escapes room, la diferència del qual rau en l'objectiu. Mentre que el de l'escape room és sortir d'una habitació, el del BreakOutEdu és obrir una caixa amb diversos cadenats.

Aquesta metodologia ofereix una sèrie d'avantatges. En primer lloc, captar l'atenció de l'alumnat i  despertar el seu interès, ja que és una activitat lúdica en la qual es diverteixen aprenent. En segon lloc, és una bona eina per aprendre a treballar en equip, ja que millora la cohesió entre els grups (han de comunicar-se i treballar plegats si volen superar el repte). En tercer lloc, desenvolupa el seu sentit crític, la seva habilitat alhora d'afrontar els diferents reptes i permet que cada grup treballi a diferents ritmes. A més, és important afegir, que el propi alumne és el protagonista de la sessió, el professor resta en un segon pla, com a guia per ajudar a resoldre els enigmes.

Així doncs, cal que els docents ens atrevim i capgirem la metodologia de les nostres classes, el camí no serà fàcil, però obtindrem millors resultats. Tenim el futur en les nostres mans. Tal com va dir el docent Manu Velasco: Per innovar necessitem optimisme, solucions als problemes, temps, emocions i confiança perquè quan confiem guanyem lucidesa, energia i pensament creatiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada